Холестерин — це жироподібна речовина, яку організм отримує з двох джерел: споживає з тваринною їжею та синтезує у печінці.
Зазвичай холестерин умовно поділяють на «хороший» та «поганий»:
Для нашого організму важливий баланс холестерину, адже він є життєво необхідним. Варто слідкувати, аби показники були не підвищені. Високий рівень холестерину збільшує ризики атеросклерозу, серцевого нападу, ішемічної хвороби серця та інсульту.
Вживання яблук не надто солодких сортів є ефективним органічним способом боротьби з підвищеним холестерином, пише журнал Harvard Health.
“Яблука – це найкращі фрукти для зменшення рівня холестерину в крові”, – така думка його експертів.
Їх понижуючий холестерин ефект фахівці частково пов’язують з високою дозою клітковини, яка відноситься до розчинного типу. Зокрема, яблука насичені таким різновидом клітковини як пектин.
“Пектин, що міститься саме в яблуках, має найбільш виражену здатність боротися з високим рівнем холестерину”, – даний висновок був зроблений вченими, чиє дослідження опублікував European Journal of Nutrition.
Лікарі з Дослідницького центру Mayo Clinic також констатують, що завдяки споживанню розчинної клітковини в крові знижується вміст «поганого» холестерину, що переноситься ліпопротеїнами низької щільності.
Журнал Harvard Health додатково повідомляє, що хороший ефект зниження холестерину дає також вживання такого фрукта як авокадо.
До слова, якщо завтра війна: як підвищити свої шанси на виживання в екстремальній ситуації.