Харчові домішки, як розрізнити та що вони означають  

1 хв на прочитання29 Березня 2022, 23:32

Індекс "Е" був введений у свій час для зручності

Харчові домішки - це природні сполуки та хімічні речовини, які самі по собі звичайно не вживаються як харчовий продукт або звичайний компонент їжі, але які додають у продукти харчування для того, щоб вони довше зберігалися, для отримання стійкості смаку, поліпшення зовнішнього вигляду. Про це пише medfond.

Класифікація харчових домішок:

Е100-182 - барвники

Е200 і далі - консерванти

Е300 і далі - антиоксиданти

Е400 і далі, Е1000 - стабілізатори консистенції, емульгатори

Е500 і далі - регулятори кислотності, розрихлювачі

Е600 і далі - посилювачі смаку і аромату

Е700-Е800 - запасні індекси

Е900 і далі - глазуруючі агенти, покращувачі хліба

Індекс "Е" був введений у свій час для зручності: адже за кожною харчовою домішкою  стоїть довге і незрозуміле хімічне найменування, яке не вміщається на маленькій етикетці.

А, наприклад, код Е115 виглядає однаково на всіх мовах, не займає багато місця в перерахуванні складу продукту і до того ж наявність коду означає, що ця харчова добавка офіційно дозволена в європейських країнах.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: