Харчові барвники для кондитерських виробів: чи безпечні вони?

3 хв на прочитання16 Листопада 2021, 13:00
Фото: Все для кондитера

Існує величезна різниця між штучними та натуральними барвниками.

Особливо ефектний вигляд мають кондитерські вироби, крем, глазур або тісто яких забарвлені у яскравий колір. Це робить десерт більш апетитним, неординарним, таким, що привертає увагу. Проте наскільки безпечні барвники, які використовують  у солодощах сучасні промислові виробники й окремі кондитери?

Різниця між натуральними та синтетичними фарбами

Для деяких смаколиків традиційно використовуються лише натуральні барвники. Наприклад, вирішивши замовити тістечко макарон у Львові, ви отримуєте бездоганно смачний десерт із природних інгредієнтів. Відповідальні кондитери завжди дотримуються безпечних і перевірених рецептів.

Приклади безпечних і небезпечних барвників

Розглянемо декілька найбільш поширених добавок, які безпечні за умови відсутності у вас алергії на їхні природні першоджерела.

Небезпечні барвники

Це лише невеличка вибірка кольорових добавок, які застосовуються в кондитерській справі. Як бачите, натуральність ще не є повним синонімом безпечності, а синтетичне походження — запорукою негативного впливу барвника на здоров’я. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: