Догори
Дати відгук

Хакери з Росії намагалися вкрасти дані про вакцину від коронавірусу

Про це заявив британський Національний центр кібербезпеки

1 хв на прочитання06 Травня 2020, 16:00
Поділитись:

Хакери намагаються вкрасти дані по дослідженнях та розробці вакцин проти коронавірусу. Вони вже кілька разів намагалися зламати британські університети та наукові установи, які займаються вивченням хвороби. Про це повідомив The Guardian.

Так, британський Національний центр кібербезпеки (NCSC) заявив, що частка цільових кібератак зросла. Британці припускають що країни, що стоять за спробами злому це Іран та Росія, у той час як експерти кажуть, що Китай також причетний до злочину. На сьогодні десятки університетів та установ у країні працюють над вивченням COVID-19, починаючи від нових діагностичних тестів і тестів на антитіла до експериментального лікування.

Досі не одна з кібератак на університети або дослідні інститути не була успішною.

“Будь-яка атака проти зусиль по боротьбі з коронавірусною кризою негідна. Ми спостерігаємо зростання частки кібератак, пов’язаних з коронавірусом, та наші експерти працюють цілодобово, щоб допомогти цільовим організаціям”, – повідомив представник NCSC.

Відомо, що у ВООЗ вважають, що вакцина від коронавірусу не з'явиться у продажу найближчим часом.

Нагадаємо,  пандемія COVID-19 примусила науковців усього світу займатися дослідженням та розробкою вакцини як ніколи раніше. Швидкість у пріоритеті, тому вакцини можуть бути доступними в екстреному застосуванні або подібних протоколах до початку 2021 року.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.