Догори
Дати відгук

Івано-Франківськ збунтував: діти підуть до школи 1 вересня попри заборони уряду

З першого вересня школярі Івано-Франківська підуть до школи і розпочнуть повноцінне навчання

2 хв на прочитання11 Серпня 2020, 12:22
Фото: facebook Р.Марцінківа Фото: facebook Р.Марцінківа
Поділитись:

Міський голова Івано-Франківська  Руслан Марцінків заявив, що з 1 вересня школярі підуть до школи і розпочнуть повноцінне навчання, незважаючи на поділ країни на зони. 

Як пише suspilne.media, на щотижневій оперативній нараді мер повідомив що, попри будь-які постанови та рекомендації, учні розпочнуть повноцінне навчання у школах з першого вересня.

"Давайте так домовимося: 21-го у нас сесія. Що б там не відбувалося, як би вони не ділили ті зони, що би вони там не робили, дурню там всяку приймають. Ми приймаємо, так, як це робили в Тернополі, рішення сесії міської ради, що з першого вересня діти йдуть повноцінно до школи. Хай вони що хочуть приймають, вони ні одного дня не працювали у місцевому самоврядуванні, ні одного дня не мають досвіду роботи у реальному житті. Ми з першого вересня повинні піти до школи і дитячих садочків", - цитує Марцінківа видання.

За словами мера міста,  влада  повинна запускати життя, інакше  люди не будуть мати копійки у кишені. І вся країна просто виїде за кордон. На його думку, хтось  в країні просто хоче наганяти страх.

Марцінків також жорстко розкритикував зонування країни за кількістю хворих на коронавірус.

"Що це за поділ на зони? Країна – це не зона. Вони з нами про це не радилися, поділивши Україну на зони. Що це за експерименти з людьми? Тому ми готуємось із першого вересня повноцінно. Я не хочу, щоб другі зміни були. Що це за навчання? Як вчитель має навчити? Вони нам гроші не дають з Києва, ми самі дофінансуємо, - то пішли вони лісом зі своїми рекомендаціями", - сказав Руслан Марцінків.

Додамо, в Україні станом на 11 серпня лабораторно підтвердили 83 115 випадків COVID-19. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost