Гроссі: пошкоджену вогнем градирню ЗАЕС доведеться демонтувати

1 хв на прочитання06 Вересня 2024, 06:30
ФОТО: Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі / Міндовкілля

Генсекретар МАГАТЕ Гроссі попередив, що градирня на Запорізькій АЕС сильно постраждала під час пожежі минулого місяця і, ймовірно, її доведеться знести.

Пошкоджена пожежею градирня на Запорізькій АЕС не придатна для використання, тому вона підлягає знесенню. Про це під час п’ятого візиту на ЗАЕС заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі.

«До сьогоднішнього дня ми не могли дістатися цієї точки, високо у вежі, тому ми можемо набагато краще оцінити завдані збитки. Ця велика споруда непридатна для використання в майбутньому, тому її, ймовірно, колись знесуть». — сказав Гроссі.

У межах свого візиту на Запорізьку АЕС Гроссі зосередив увагу на "значних збитках", завданих пожежею. Він також відвідав водонасосну станцію та сховище свіжого палива.

"Під час мого п’ятого візиту на місце ми з експертами МАГАТЕ оцінювали ситуацію після пожежі в градирні 11 серпня й поточні роботи з водяними насосами та сховищем палива. Дуже важливо, щоб Агентство залишалося залученим", – резюмував Гроссі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: