Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Грошей, може, й не дасть, але аптечку замінить: як правильно використовувати грошове дерево

Грошей, може, й не дасть, але аптечку замінить: як правильно використовувати грошове дерево

Ефект просто не передати словами.

1 хв на прочитання30 Січня 2023, 15:41
Поділитись:

Рослина, відома нам як грошове дерево, має наукову назву товстянка (товстолист, красула). Багато хто щиро віримо, що ця квітка залучає гроші. Нехай це буде так. Але є ще користь від цієї рослини. Її цілющі якості допоможуть позбутися від безлічі недуг, адже вона має протизапальні, противірусні та бактерицидні властивості, інформує Ukr.Media.

Герпес на губах. Соком, вичавленим із декількох листочків товстянки, змащувати уражене місце кожні 30 хвилин або змочити ватку в соку і прикласти її до ураженого місця і зафіксувати пластиром.

Артрит, артроз. Змащувати суглоби соком із 10-15 листочків товстянки перед сном.

Геморой. Прикласти розрізаний вздовж лист. Допомога моментальна, допомагає відразу.

Опіки, удари, розтягнення, рани, порізи, нариви. Зробити кашку з листя і прикласти її до ушкодженої ділянки шкіри, закріплюють бинтом. Міняти пов'язку через 2-3 години.

Пієлонефрит, цистит. Подрібнити 5 листочків товстянки і залити їх склянкою гарячої води. Настоювати близько години, потім процідити. Приймати ці ліки по 1 ст. л. за 15 хвилин до їжі 3 рази на день.

Ангіна, тонзиліт. Вичавити сік із 10 листочків товстянки і розвести його склянкою води. Полоскати цим розчином горло 3-5 разів на день.

Проте слід мати на увазі, що товстянка містить миш'як у високій концентрації, отже, не варто зловживати внутрішнім прийомом. Передозування може позначитися на здоров'ї.

Також ми розповідали про 5 кімнатних рослин, які можуть викликати головний біль і запаморочення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.