Догори
Дати відгук

Гранат кімнатний — можна вирощувати на підвіконні (ФОТО)

Це близький родич садового граната, але декоративніший.

1 хв на прочитання10 Квітня 2024, 11:56
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Гранат кімнатний (карликовий) Nana — кімнатна рослина, яка є близьким родичем садового граната, але декоративнішим. Про те, як цю рослину можна вирощувати в домашніх умовах, розповідає Телеграм-канал «Садівник».

Карликовий гранат можна віднести радше до чагарників, ніж до дерев. У висоту він сягає в середньому 100 см. В умовах квартирного утримання на зиму скидає не все листя і тому виглядає як вічнозелена рослина, при гарному догляді здатний цвісти і плодоносити.

Рослина є світлолюбною і віддає перевагу південним вікнам у помешканні. Для формування декоративної крони і якіснішого плодоношення рекомендується на початку весни обрізати слабкі, хворі гілочки. Також гранату необхідне підживлення двічі на місяць, особливо у весняно-літній період.

Фото 1/3

Проростання насіння граната відбувається через 2-3 тижні після посадки за температури 25-27 °С. Важливо не допускати пересушування субстрату! Через декілька місяців після сходів рослину пересаджують у більшу посудину. Але не варто використовувати кашпо для дорослої рослини — збільшення посудини слід проводити поступово, у міру зростання деревця.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро