Готуємося представити Україну на Кліматичному Саміті СОР29 у Баку, – Світлана Гринчук

1 хв на прочитання4 години тому
Світлана Гринчук з послом Азербайджану в Україні, Сеймуром Мардалієвим

Платформа СОР29 є унікальною можливістю для просування екологічного порядку денного, зокрема пункту 8 Формули миру

Це вже третій кліматичний саміт в історії України, де ми матимемо власний павільйон.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук провела зустріч з послом Азербайджану в Україні, Сеймуром Мардалієвим, щоб обговорити ключові питання співпраці України та Азербайджану напередодні найбільшої кліматичної події року — СОР29. Про це пише Міндовкілля. 

«На полях саміту для нас важливо не лише представити напрацювання України, а й у цілому стати активним учасником заходів країн-партнерів та будувати нові міжнародні зв’язки. Платформа СОР29 є унікальною можливістю для просування нашого екологічного порядку денного, зокрема пункту 8 Формули миру Президента Володимира Зеленського «Екологічна безпека», – наголосила Міністр Світлана Гринчук.

Окрему увагу Світлана Гринчук та Сеймур Мардалієв приділили обговоренню посилення співпраці між нашими країнами у довкіллєвій сфері. Зокрема, Азербайджан готовий допомогти досвідом у відновленні довкілля деокупованих територій.

«Дякую Сеймуру Мардалієву та уряду Азербайджану за співпрацю і підтримку України. Попереду — інтенсивна підготовка України до СОР29: актуалізація глобальних цілей, переговори щодо статті 6 Паризької угоди, нові партнери, нові документи тощо. Робимо все, аби використати всі можливості Кліматичного Саміту ООН СОР29 на благо України», – акцентувала Світлана Гринчук.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: