Догори
Дати відгук

Готуємо печену картоплю-гармошку з шинкою, покрокова інструкція

Секрет простий

3 хв на прочитання22 Червня 2022, 23:42
Поділитись:

Печена картопля-гармошка у фользі – оригінальний рецепт приготування звичайної картоплі з шинкою або беконом. Здавалося б, що може бути простіше картопля із свининою, і як з цих звичайних продуктів приготувати святкову страву? Секрет простий – велика бульба картоплі, смачна шинка або копчена свиняча грудинка, пряні трави – розмарин і орегано, невеликий шматок харчового пергаменту і фольги. Вам також знадобляться дві палички однакової товщини, краще дерев’яні, приміром, китайські палички для їжі.

Вказують інгредієнти з розрахунку на одну людину, якщо готуватимете на велику компанію, то збільшуйте кількість картоплі і інших інгредієнтів на кількість гостей.

Інгредієнти для приготування печеної картоплі-гармошки з шинкою:

  • 1 велика картоплина (150 г);
  • 45 г жирної шинки;
  • 2 г копченої паприки;
  • гілочка розмарину;
  • щіпка орегано;
  • 10 мл маслинової олії extra virgin;
  • 15 г твердого вершкового сиру;
  • 2 г морської великої солі.

Спосіб приготування печеної картоплі-гармошки з шинкою.

Картоплю чистимо, з одного боку обрізуємо, щоб нижня частина стала плоскою.

Кладемо дві палички на рівну дошку, між ними поміщаємо картоплю плоскою стороною вниз. Беремо гострий ніж, ріжемо строго перпендикулярно поверхні, надрізи робимо з кроком приблизно 5 міліметрів. Ножик прорізатиме картоплю тільки до паличок, нижня частина залишиться цілою, а зверху вийдуть надрізані пелюстки.

Беремо охолоджену жирну шинку, бажано потримати її в морозильній камері приблизно півгодини перед приготуванням. Ріжемо шинку дуже тонко, зрізи завтовшки мають бути не більше двох міліметрів. Вставляємо між скибочками картоплі скибочки шинки – наша картопля починає бути схожою на розкриту гармошку. Беремо невеликий лист вощеного пергаменту, викладаємо картоплю з шинкою, поливаємо маслиновою олією першого холодного віджимання. Далі додаємо приправи і спеції – посипаємо великою морською сіллю, меленою копченою паприкою, орегано і кладемо невелику гілочку розмарину.

Підводимо краї пергаменту, складаємо докупи два широкі краї, потім згортаємо джгутом вузькі краї з боків, як цукерку. Харчову фольгу складаємо в два шари. Завертаємо нашу картопляну “цукерку” щільно у фольгу. Розігріваємо духовку до 190 градусів за Цельсієм. Запікаємо картоплю приблизно 40 хвилин, залежно від розміру, а головне – від товщини бульби. Тим часом нарізуємо твердий вершковий сир тонкими брусками.

Потім дістаємо майже готову картоплю (духовку не вимикаємо), розгортаємо упаковку, кладемо на скибочки картоплі бруски сиру. Ставимо розкритий згорток в розжарену духовку, запікаємо декілька хвилин до золотистого кольору.

Як тільки картопелька зарум’яниться, а на це знадобиться 4-7 хвилин, дістаємо її з духовки і подаємо до столу гарячою. Порада: для приготування декількох порцій відріжте широкий шматок фольги, потім пергаменту, покладіть все відразу на деко, викладіть картоплю-гармошки, упакуйте картоплю спочатку в широкий конверт з пергаменту щільно, потім укрийте все фольгою.

Печена картопля-гармошка з шинкою готова. Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.