Догори
Дати відгук

Готуємо холодний борщ: рецепт літньої страви

Після того, як вихолов, заготовку ставлять у холодильник.

2 хв на прочитання24 Травня 2023, 22:22
Поділитись:

Літній варіант традиційного борщу асоціюється зі спекотним літом та смаком свіжих сезонних овочів, зірваних на городі або куплених на ринку. Умілі кулінари пішли далі і вигадали, як економити час на приготуванні літньої страви. Зголоднівши до вечері, можна просто дістати овочеву заготівлю з холодильника і залити охолодженим бульйоном. 

ЗАГОТІВЛЯ ДЛЯ БОРЩУ: ІНГРЕДІЄНТИ 

Список продуктів складається з:

  • 500 г цибулі;
  • 500 г моркви;
  • 500 г помідорів;
  • 1 кг буряків;
  • 500 г болгарського перцю;
  • 2 ст. л. солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 шт. часнику;
  • 50 мл оцту (9%).

ПРИГОТУВАННЯ ЗАГОТІВЛІ

  1. Цибулю нарізають кубиками і обсмажують на розігрітій олії до прозорості.
  2. Моркву натирають і також викладають на сковороду. 
  3. Поки цибуля та морква пасеруються, подрібнюють помідори. Роблять це за допомогою блендера або м’ясорубки, але все можна зробити і ножем. Отримане помідорне пюре перекладають до цибулі та моркви. 
  4. Буряк натирають і теж змішують із овочами на сковороді. Нарізають перець та через 5-7 хв. відправляють до решти інгредієнтів.
  5. Овочеву суміш солять, додають цукор і ретельно перемішують. Часник проганяють через прес та з’єднують з іншими продуктами. 
  6. Далі додають оцет і тушкують овочі 20-25 хв. Потім заготовку розкладають банками. 

«ШВИДКИЙ» ХОЛОДНИЙ БОРЩ

Після того, як вихолов, заготовку ставлять у холодильник. Коли виникає бажання скуштувати холодний борщ, відкривають банку, заливають вміст остудженою кип’яченою водою або бульйоном. Доповнюють страву шинкою, ковбасками, зеленню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
На Одещині спалах АЧС
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне / poradnica.com.ua
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитання2 години тому
Перша у світі методологія оцінки кліматичного впливу збройних конфліктів
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитання3 години тому
Державна екоінспекція змусила порушників компенсувати шкоду за вирубку дерев на Миколаївщині. Фото ілюстративне
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитання5 годин тому
На Полтавщині знайдено червонокнижну рослину (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»: стратегічне партнерство для розвитку територіальних громад України
2 хв на прочитання7 годин тому
МОЗ закликає українців вживати антибіотики тільки за призначенням лікаря
1 хв на прочитання8 годин тому
Запорізька АЕС вдруге за тиждень на межі блекауту
1 хв на прочитання8 годин тому