Готуємо для дітей: смачна і корисна запіканка з яєць
Якщо дитині зранку зовсім не хочеться снідати, оригінальна запіканка з яєць сподобається навіть вибагливим гурманам. Вона подарує вам величезний запас енергії і сил на весь, пише «Все для дітей».
Інгредієнти:
- петрушка – 1 пучок;
- яйця – 6 шт.;
- сіль, перець – за смаком;
- вершкове масло – 50 г;
- болгарський перець – 05 шт.;
- молоко – 05 л;
- томатна паста – 1 ст. ложка;
- тунець – 1 банка консервів.
Приготування:
Відваріть яйця круто (це займе не менше 10 хвилин). Потім відразу ж опустити їх у холодну воду, щоб вони легше чистилися. Почистіть яйця і розріжте їх навпіл. Форму для випічки добре змастіть маслом і викладіть в неї яєчні половинки. У невеликій каструлі розтопити масло і поступово засинайте в нього борошно, обсмажуючи її до набуття нею золотистого відтінку. Потім невеликий цівкою влийте молоко, додайте сіль і перець і проваріть суміш приблизно 6-7 хвилин при безперервному помішуванні. Залиште соус остигати. У цей час ретельно розімніть виделкою рибні консерви, додайте томатну пасту і посипте дрібно посіченою зеленню. Приготований таким чином тунець також відправляється в соус.
Залийте соусом яєчні половинки. Готується така запіканка з яєць у духовці при виставленої температурі не менше 180 градусів. Коли на її поверхні з'явиться рум'яна кірочка, не поспішайте витягувати блюдо: йому необхідно настоятися в теплі не менше чверті години. В кінці полийте запіканку сметаною і прикрасьте шматочками солодкого перцю.