Випікати при температурі 170–180 °C близько 20 хвилин.
Пісочне печиво - це ласощі, які подобаються і дорослим, і дітям. Є безліч різних рецептів з найрізноманітнішими інгредієнтами. Сьогодні ділимося найпростішим рецептом на смальці.
Інгредієнти:
Смалець – 1 склянка;
Сметана – 1 склянка;
Борошно – 3 склянки;
Сіль – 1 чайна ложка;
Цукор – 4 столові ложки;
Розпушувач – 1 чайна ложка;
Повидло – 200 грамів;
Ванільний цукор – 1 пакетик;
Цукрова пудра – для посипання.
Приготування:
У мисці з’єднуємо сметану і трохи розтоплений смалець, можна просто потримати його за кімнатної температури, щоб він розм’якшився.
Додаємо цукор, ванільний цукор, розпушувач. Добре перемішуємо всі інгредієнти, всипаємо борошно.
Замішуємо густе однорідне тісто.
Вкладаємо тісто в пакет і відправляємо у холодильник на 2 години.
Розкочуємо тонко тісто, вирізаємо квадратики (приблизно 5 х 5 см). У середину кожного квадрата викладаємо повидло.
Дві протилежні верхівки тіста защипуємо між собою.
Викладаємо печиво на лист, застелений папером для випічки.
Випікати при температурі 170–180 °C близько 20 хвилин. Після цього можна посипати цукровою пудрою.