Догори
Дати відгук

Готуємо без яєць та масла: пісочне печиво, яке буде танути у роті

Випікати при температурі 170–180 °C близько 20 хвилин.

1 хв на прочитання29 Серпня 2023, 16:23
Поділитись:

Пісочне печиво - це ласощі, які подобаються і дорослим, і дітям. Є безліч різних рецептів з найрізноманітнішими інгредієнтами. Сьогодні ділимося найпростішим рецептом на смальці.

Інгредієнти:

  • Смалець – 1 склянка;
  • Сметана – 1 склянка;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Цукор – 4 столові ложки;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Повидло – 200 грамів;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Цукрова пудра – для посипання.

Приготування:

  1. У мисці з’єднуємо сметану і трохи розтоплений смалець, можна просто потримати його за кімнатної температури, щоб він розм’якшився.
  2. Додаємо цукор, ванільний цукор, розпушувач. Добре перемішуємо всі інгредієнти, всипаємо борошно.
  3. Замішуємо густе однорідне тісто.
  4. Вкладаємо тісто в пакет і відправляємо у холодильник на 2 години.
  5. Розкочуємо тонко тісто, вирізаємо квадратики (приблизно 5 х 5 см). У середину кожного квадрата викладаємо повидло.
  6. Дві протилежні верхівки тіста защипуємо між собою.
  7. Викладаємо печиво на лист, застелений папером для випічки.
  8. Випікати при температурі 170–180 °C близько 20 хвилин. Після цього можна посипати цукровою пудрою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.