- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Готуємо без яєць та масла: пісочне печиво, яке буде танути у роті
Готуємо без яєць та масла: пісочне печиво, яке буде танути у роті
Випікати при температурі 170–180 °C близько 20 хвилин.

Пісочне печиво - це ласощі, які подобаються і дорослим, і дітям. Є безліч різних рецептів з найрізноманітнішими інгредієнтами. Сьогодні ділимося найпростішим рецептом на смальці.
Інгредієнти:
- Смалець – 1 склянка;
- Сметана – 1 склянка;
- Борошно – 3 склянки;
- Сіль – 1 чайна ложка;
- Цукор – 4 столові ложки;
- Розпушувач – 1 чайна ложка;
- Повидло – 200 грамів;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Цукрова пудра – для посипання.
Приготування:
- У мисці з’єднуємо сметану і трохи розтоплений смалець, можна просто потримати його за кімнатної температури, щоб він розм’якшився.
- Додаємо цукор, ванільний цукор, розпушувач. Добре перемішуємо всі інгредієнти, всипаємо борошно.
- Замішуємо густе однорідне тісто.
- Вкладаємо тісто в пакет і відправляємо у холодильник на 2 години.
- Розкочуємо тонко тісто, вирізаємо квадратики (приблизно 5 х 5 см). У середину кожного квадрата викладаємо повидло.
- Дві протилежні верхівки тіста защипуємо між собою.
- Викладаємо печиво на лист, застелений папером для випічки.
- Випікати при температурі 170–180 °C близько 20 хвилин. Після цього можна посипати цукровою пудрою.
Більше з розділу Агро

Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитанняВчора

Президент підписав закон, що змінить правила рибного ринку в Україні
1 хв на прочитанняВчора

На Донеччині деревину з вигорілих лісів використають для фортифікацій - Шмигаль
1 хв на прочитанняВчора

ЄС погодив нову угоду з Україною щодо агроекспорту: що змінилося
3 хв на прочитанняВчора
Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин
1 хв на прочитання02 Липня 2025
Нашестя сарани на Одещині: поля в Болградському районі атакують шкідники
1 хв на прочитання02 Липня 2025
На Одещині засудили трьох рибалок за незаконний вилов
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Жнива під обстрілами та заморозками: як проходить збиральна кампанія на Запоріжжі
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Більше з GreenPost

Європейський Союз планує зменшити викиди CO2 на 90 % до 2040 року. Чи можливо?
5 хв на прочитаннягодина тому

Досліди на тваринах. Що насправді відбувається з тваринами у лабораторіях?
4 хв на прочитання3 години тому

Навчають чи дезорієнтують? Вплив рілсов на логіку та пам'ять
4 хв на прочитання4 години тому

Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання9 годин тому
«Гарячий атом» — Швейцарія зупинила блок АЕС через аномальну спеку
2 хв на прочитання10 годин тому
У повітрі біля епіцентру вибуху на Житомирщині зафіксовано перевищення шкідливих речовин
1 хв на прочитанняВчора
У румунських Карпатах ведмідь на смерть загриз туриста-мотоцикліста
1 хв на прочитанняВчора
Найкращим атлетом України став лучанин із синдромом Дауна Валентин Новосад
2 хв на прочитанняВчора