Догори
Дати відгук

Гормон щастя - так ще називають чорний шоколад, у нього сьогодні свято

Чим більше вміст какао, тим темнішим буде шоколад та тим менше в ньому буде цукру.

2 хв на прочитання10 Січня 2024, 14:19
10 січня відзначається День чорного шоколаду 10 січня відзначається День чорного шоколаду
Поділитись:

Цей продукт має багато корисних властивостей для організму людини. Наприклад, чорний шоколад містить антиоксиданти, які захищають клітини від пошкоджень та поліпшують функцію серця та судин. Вміст поліфенолів в шоколаді може знижувати артеріальний тиск та покращувати кровообіг.

Крім того, споживання чорного шоколаду може сприяти покращенню настрою, оскільки стимулює вироблення "гормонів щастя". Важливо враховувати калорійність та обмежувати споживання шоколаду. Також варто вибирати продукти з високим вмістом какао для максимальної користі. Крім того, чорний шоколад може бути корисним для мозку, оскільки містить флавоноїди, які покращують кровообіг у мозку та підвищують когнітивні функції.

Країна походження також може впливати на якість та користь шоколаду. Наприклад, шоколад з високим вмістом какао з Перу чи Еквадору може мати більше флавоноїдів та антиоксидантів, ніж шоколад з більш комерційних країн. Також важливо звертати увагу на склад та якість інгредієнтів, щоб отримати максимальну користь від споживання шоколаду.

Чорний шоколад - це вид шоколаду, який містить високий вміст какао-бобів та менше цукру, ніж молочний шоколад.

Чим більше вміст какао, тим темнішим буде шоколад та тим менше в ньому буде цукру. Чорний шоколад містить багато антиоксидантів, які можуть допомогти знизити ризик розвитку серцевих захворювань та діабету.

Звідки він береться - шоколад?

Шоколад виробляють з насіння какао-дерева, які мають назву какао-боби. Після збирання, боби просушують та обпалюють, щоб видалити з них шкірку та отримати смажені какао-боби. Потім, боби помелюють на порошок, який використовують для виготовлення шоколаду. Для виготовлення шоколаду потрібно також додати цукор, какао-масло та молоко (у випадку молочного шоколаду). Інгредієнти перемішують та обробляють у спеціальних машинних апаратах, які допомагають змішати складові та зробити шоколад однорідним. Додатково до основних інгредієнтів, в шоколад можуть додавати різноманітні смакові добавки, такі як горіхи, фрукти, прянощі та інші інгредієнти.

Проте важливо пам'ятати, що чорний шоколад все ж містить калорії та жир. Рекомендована денна порція чорного шоколаду - до 30 грамів.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.