Поки сезон слив у розпалі, спробуйте оригінальний десерт з Карпатського регіону. Це картопляні гомбовці зі сливою всередині. Типу як вареники з вишнею, але однозначно крутіше. Гомбовці – це кульки з тіста (картопляного, сирного, дріжджового), начинені ягодами чи фруктами. При подачі їх обсипають смаженими сухариками зі спеціями чи подрібненими горішками. Страва родом з Угорщини, але готується і в Румунії, Словаччині та на Закарпатті.
Інгредієнти
Для начинки:
Для оздоблення:
Варену картоплю потоптати на однорідне пюре. Додати борошно, сіль, масло, яйце і замісити тісто. Тісто не має липнути до рук, але повинно залишатися ніжним.
Тісто формуємо у "ковбаску", нарізаєо на кружечки приблизно як невеликий сирник. Кружечки розкатуємо до товщини 1 см. На кожен кладемо сливу без кісточки. Загортаємо, формуємо "кульку".
Варимо у підсоленій киплячій воді 5-10 хв. Викладаємо в миску.
Для оздоблення смажимо на вершковому маслі панірувальні сухарі або подрібнені горішки. Додаємо корицю або ваніль. Обливаємо кульки гомбовців розтопленим маслом, і посипаємо зверху. Буде смачно аж "на біс".
Більше новин читайте на GreenPost.