Хто бував у Карпатах і не смакував страв місцевої кухні? Обійти боком на полонині колибу вам не вибачить шлунок. А якщо досі не куштували гуцульських голубців, спробуйте приготувати їх самі.
Інгредієнти:
капуста — 1 кг;
картопля — 1 кг або кукурудзяна крупа — 2 скл. + борошно — 3 ст. л.;
цибуля — 2 шт.;
олія — 200 г;
сіль, перець — до смаку.
Приготування.
Начинка картопляна. Цибулю дрібно покришити й підсмажити. Картоплю почистити й натерти на дрібній тертці, зцідити сік. Заправити підсмаженою цибулею. Поперчити, посолити. Закрутити такі голубці легко, не притискаючи.
Начинка кукурудзяна. Кукурудзяну крупу грубого помелу запарити окропом, покласти на легкий вогонь, щоб тільки набухла. Цибулю дрібно покришити та стушкувати на олії, вимішати з борошном, крупою, посолити і посипати перцем.
Відварену капустину розібрати на листки і зрізати потовщення. На середину покласти начинку. Сформувати голубці.
Скласти у посуд — на дно каструлі постелити листки чи зрізані залишки, щоб голубці не пригоріли. Накрити також капустяним листям. Залити на третину гарячою підсоленою водою.
Щойно голубці закиплять, потрібно перекласти їх у розігріту духовку й запікати упродовж 1,5–2 год.
Більше новин читайте на GreenPost.