Догори
Дати відгук

Головні причини забруднення повітря в столиці

Є кілька причин постійного забруднення повітря у Києві.

2 хв на прочитання21 Лютого 2022, 22:25
Повітря Повітря
Поділитись:

Основним джерелом забруднення повітря є автомобілі. Але не лише сильний трафік на столичних дорогах викидає у повітря шкідливі речовини. Про те, що найбільше забруднює повітря у місті, розповіли у Київській міській державній адміністрації, пише Vgorode.ua 

Як повідомляють у КМДА, джерела забруднення повітря бувають пересувні та стаціонарні.

Автомобілі та інший транспорт дають 80% шкідливих викидів у повітря.

Також повітря забруднюють труби та котли різних київських підприємств.

Крім цього, невеликий відсоток забруднення атмосфери спостерігається через загоряння, пожежі та природні явища. Незважаючи на це, київська влада продовжує удосконалювати міську систему моніторингу якості повітря. Наразі у всіх районах міста встановлено 46 датчиків, які контролюють стан повітря. Ці датчики індикативні. На відміну від датчиків громадського контролю, вони аналізують повітря за більшою кількістю показників та є більш точними та інформативними.

За словами директора департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олега Половинка, система спирається на міську бездротову мережу LoRaWAN для передачі даних. Щоб вона працювала, у кожному районі Києва було встановлено 295 базових станцій. Зараз ця система налаштовується та тестується.

Цього року КМДА планує подавати інформацію про стан повітря у місті у додатку "Київ Цифровий". Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в липні в центрі Києва встановили нову незвичну лаву зі стіною з моху, яка здатна очищати повітря і може замінити собою 275 дерев. Ініціатором проекту та творцем так званого moss-модулю виступила компанія "ЕСКА Капітал" спільно з командою екологів та інженерів. 

Варто прочитати: Річки парацетамолу, нікотину та кофеїну: експерти дослідили «світову» воду

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко