Догори
Дати відгук

Голова ДЕІ Мальований втратив свого першого заступника

За останні 10 років Денис Каплунов змінив декілька політичних партій й був тісно пов'язаний бізнес-зв'язками з ексголовою ДЕІ Єгором Фірсовим.

1 хв на прочитання21 Грудня 2020, 12:33
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

21 грудня на своєму позачерговому засіданні Кабмін звільнив із посади першого заступника голови Державної екологічної інспекції Дениса Каплунова. Про це на особистій Facebook-сторінці повідомив нардеп від «Слуги народу»  Василь Мокан.

33-річний Денис Вікторович Каплунов став першим заступником Андрія Мальованого відносно недавно. 5 лютого 2020 року його призначили на цю посаду розпорядженням КМУ  № 75-р. Перед цим працював у ДЕІ як начальник відділу державного екологічного нагляду контролю на митній території та старший державний інспектор України з охорони навколишнього природного середовища.

До цього Каплунов був членом Координаційної Ради партії «Громадянська позиція». Сам він — виходець із Донецька, де ще до початку російсько-української війни закінчив Державний університет інформатики та штучного інтелекту та Донецький національний університет.

Кілька разів змінював політичні  уподобання: у 2007 році вступив до ВО «Батьківщина». А у 2012 році намагався потрапити до ВРУ VII скликання як кандидат уже від партії Віталія Кличка «Удар». У 2020 році балотувався до Київської міської ради як член партії «Екологічна альтернатива». 

Спільно з ексголовою ДЕІ Єгором Фірсовим володіє ТОВ «ЮК "Будинок Права"». Також є його бенефіціаром. За рік роботи в ДЕІ отримав 52 тис. 876 грн зарплати.

Одружений із Тетяною Юріївною Озеровою, виховує сина Авеля.

Як стало відомо раніше, підлеглого Андрія Мальованого та начальника ДЕІ Поліського округу Сергія Жука звинуватили в корупції. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.