Догори
Дати відгук

Голосування за акциз на паливо «похитнуло» держбюджет: що сталося

Правова колізія трапилася через те, що нардепи проголосували за дві поправки до Бюджетного кодексу, які суперечать одна одній.

1 хв на прочитання15 Грудня 2020, 14:47
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Під час голосування за поправки, які повертають до місцевих бюджетів частку від акцизу на паливо, народні депутати утворили правову колізію, яка тепер поставила під удар увесь кошторис на 2021 рік. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За його словами, щойно Рада проголосувала дві взаємозаперечні правки до Бюджетного кодексу. Перша передбачає збереження 13,44% акцизу на паливо в загальних фондах бюджетів місцевого самоврядування на один рік, як тимчасовий захід, а друга - на постійній основі.

Гончаренко саркастично назвав це "колізією турборежиму".

Цю інформацію підтвердив і нардеп Ярослав Железняк у власному Telegram-каналі. Він додав, що правки, які стосувалися паливних акцизів, вплинули на субвенції регіонам. Не виключено, що депутатам знову доведеться голосувати за правки до Бюджетного кодексу. 

Зараз на термінове засідання зібрався Бюджетний комітет, який намагається вирішити правову колізію. До 16:00 у пленарному засіданні ВРУ оголосили перерву.

Як стало відомо раніше, до бюджетів громад надійдуть відсотки акцизу за вироблене в межах країни пальне та за те, яке ввезли на територію України.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.