Гендиректора Охматдиту Жовніра відсторонили від виконання обов'язків: у лікарні перевірки від МОЗ

1 хв на прочитання17 Серпня 2024, 19:20
Фото: Facebook-сторінка Охматдиту

У МОЗ призначили Олександра Уріна т.в.о. генерального директора Охматдиту. Він очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії лікарні.

Генерального директора Охматдиту Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Генеральний директор НДСЛ Охматдит Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ. Про подальші рішення повідомимо додатково, в тому числі, й кадрові. Моя позиція — виконувачем обов’язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег. Зараз проводжу консультації", – написав міністр на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, факти, пов'язані з відновленням будівель Охматдиту та діями Благодійної організації "Благодійний фонд "Охматдит" - здорове дитинство" вивчає Національна поліція. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування. Також аналітичну роботу з цього приводу проводить НАБУ. Триває внутрішня перевірка МОЗ.

ФОТО: голова МОЗ Віктор Ляшко і т.в.о. гендиректора Охматдиту Олександр Урін / facebook/viktor.liashko

Тим часом голова МОЗ після консультацій з колективом лікарні, вирішив тимчасово покласти виконання обов’язків генерального директора Охматдиту на Олександра Уріна, який очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Охматдиту.

Лікарня "Охматдит" заявила, що звернеться до правоохоронців через затримку передачі коштів на відновлення лікарні благодійним фондом "Охматдит" – здорове дитинство".

2 серпня голова МОЗ пообіцяв, що для відбудови дитячої лікарні «Охматдит», яка постраждала під час обстрілу 8 липня, проведуть новий тендер протягом 7-16 днів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: