Догори
Дати відгук

Гель, порошок або капсули: що вигідніше та найкраще для прання

Допоможемо знайти для себе найкращий засіб.

2 хв на прочитання29 Лютого 2024, 08:11
Як використовувати капсули для прання Як використовувати капсули для прання
Поділитись:

Вважається, що капсули - ще більш інноваційний продукт, ніж гель, до якого ледь встигли звикнути господині-консерватори. Безсумнівний плюс такого засобу в тому, що воно швидко і ефективно очищає речі від бруду і плям, а у використанні для СМА максимально просте - вам потрібно просто покласти капсулу в барабан, закрити дверцята і включити потрібний режим.

Капсули бувають двох видів - з ополіскувачем і без (перші цільні, другі розділені надвоє), що теж зручно, адже в другому випадку можна заощадити на додатковій пляшці кондиціонера. 

Недолік у капсул для прання всього один - ціна. Вони помітно дорожче, ніж порошок і навіть гель, зате виходить регулювати витрату. До ситуативних особливостей відносять і неякісне видалення плям при низькій температурі і неможливість розчинення оболонки капсули, якщо виставлений швидкий режим. Це означає, що прання з таким засобом потрібно запускати надовго і в гарячій воді.

Порошок - це гранульований засіб, який містить поверхнево-активні речовини, полімери та відбілюючі компоненти. Він найбільше підходить для ретельного прання речей та білизни за високих температур. Адже саме при сильному нагріванні склад порошку поводиться краще.

У порошку найбільший термін зберігання у порівнянні з іншими засобами для прання, а також він найкраще підходить для жорсткої води.

Гелі – відмінний варіант для щоденного використання. Вони краще виполіскуються з тканин, менше шкодять навколишньому середовищу та знижують ризик алергії.

Переваги

Гель діє на тканині набагато делікатніше, ніж порошок. Тому він відмінно підходить для того, щоб освіжити одяг та очистити його від слідів повсякденного використання;

  • Рідкі засоби слід використовувати для прання делікатних тканин, шовку та вовни;
  • Рідкі гелі легше дозувати, ніж порошок та зручніше зберігати;
  • Гелі для прання чудово видаляють жирні плями на речах.

Досвідчені господині радять мати в запасі всі три варіанти миючих засобів - порошок, гель і капсули. Кожен з них підійде для своїх цілей і завдань, а у вас вийде якісно відіпрати речі з різних матеріалів, з різним ступенем забруднення і різними способами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.