Гарячі бутерброди з ковбасою та яйцем: можна швидко приготувати на сковороді

2 хв на прочитання08 Листопада 2022, 07:26

За бажанням їх можна доповнившти листям салату.

Із зазначеної кількості виходить 2 ситні гарячі бутерброди.

Інгредієнти:

хліб — 2 скибочки (50 г);

ковбаса — 4 скибочки (30 г);

яйця — 2 шт.;

сіль — 2 дрібки;

олія (для смаження) — 1 ч. ложка;

листя салату (за бажанням) — 2-3 шт.

Приготування.

Можна взяти нарізний тостовий хліб або ж нарізати цілий батон хліба скибочками завтовшки приблизно 1 см.

Ковбасу очистити від заводської оболонки й нарізати кружальцями завтовшки приблизно 0,5 см.

Із хлібних скибочок виріжте м'якуш, зберігши приблизно 0,7-1 см уздовж скоринки так, аби вийшла «рамочка». Кружечки ковбаси розрізати навпіл.

Яйця розбити в миску, додати сіль і збити виделкою або віничком.

Сковороду розігріти на середньому вогні та змастити олією. Викласти хлібну «рамочку» і м'якуш і обсмажити приблизно 2 хвилини, до золотистості.

Потім перевернути хліб, викласти у центр 4 скибочки ковбаси. Обсмажувати приблизно хвилину.

Злегка притиснути до сковороди хлібну «рамочку» і влити приблизно половину збитих яєць. Можна влити на початку 1-2 ст. ложок яєчної маси, почекати кілька секунд, аби вона схопилася, а потім додати ще трохи, повністю заповнивши отвір у хлібі. Зменшити вогонь до мінімуму і смажити приблизно 3 хвилини.

Потім накрити шматочок хліба підсмаженим м'якушем, притиснути і готувати ще приблизно 3 хвилини, до повної готовності яйця. Викласти готовий бутерброд на тарілку і повторити процес із хлібом і начинкою, що залишилися.

Гарячі бутерброди з ковбасою та яйцем готові. Потрібно розрізати їх навпіл по діагоналі, викласти на тарілку і подавати до столу, за бажанням доповнивши листям салату.

Також ми розповідали про холодний йогуртовий «суп» із персиками та вівсяними пластівцями: простий рецепт сніданку.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: