Гаряча страва з картоплі, овочів і грибів — проста, але вишукана

1 хв на прочитання10 Грудня 2024, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Вразить навіть гурманів.

На перший погляд, це проста та буденна страва, але з таким поєднанням овочів і грибів, з великим використанням спецій виходить вишукана та дуже смачна гаряча страва, яка прикрасить не одне свято. Якщо за вашим столом переважає чоловіча компанія, ви можете додати до страви з картоплі подрібнений перець чилі (без насіння) чи будь-який гострий соус. Залежно від пори року можна використовувати й інші овочі — наприклад, спаржу, кабачки, баклажани. Навіть якщо викласти шматочки риби, страва буде не лише пісною, а й ситною, і її вистачить для всіх.

Інгредієнти:

картопля — 1 кг;

печериці — 400 г;

цибуля — 1-2 шт.;

морква — 2 шт.;

помідори чері — 4-5 шт.;

болгарський перець — 1 шт.;

часник — 3-4 зубчики;

оливкова олія — 5-7 ст. л.;

сіль, перець, спеції — до смаку.

Приготування.

Очистити картоплю, моркву та цибулю

Нарізати на середні шматочки очищені овочі, болгарський перець і гриби.

Все це викласти на деко, покласти порізані навпіл помідори чері, полити оливковою олією, додати сіль, перець, спеції, подрібнений часник і все ретельно перемішати.

Запікати страву на свято 35-40 хвилин при температурі 180 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: