Гарбузова самса — швидкий та смачний рецепт

2 хв на прочитання07 Листопада 2023, 12:40

Простий рецепт гарбузової самси в духовці.

Це надзвичайно простий рецепт запеченої в духовці середньоазіатської страви з використанням листкового тіста, купленого в магазині.

Інгредієнти 

Приготування

Крок 1/5

Підсмажте насіння кмину на розігрітій сковороді протягом 2 хвилин. Покладіть у ступку та подрібніть, або скористайтеся кухонною качалкою.

Крок 2/5

Почистьте від шкірки та наріжте дрібними кубиками гарбуз, покладіть в миску з кмином. Туди ж дрібно наріжте цибулю, додайте сіль та перець, добре перемішайте.

Важливо! Якщо гарбуз старий і твердий, попередньо запечіть його до напівготовності в духовці за температури 180 градусів. Для цього почищений гарбуз поріжте на скибки та розкладіть на встеленому пергаментом деці. 

Крок 3/5

Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні, розріжте на 8 однакових квадратів приблизно по 15 см. Присипте тісто борошном.

Крок 4/5

У кожен квадрат викладіть ½ склянки начинки, полийте розтопленим вершковим маслом та зігніть кутики тіста над начинкою по центру. Поставте в холодильник на 20 хвилин.

Крок 5/5

Збийте яйце з водою та змастіть самсу зверху. Зробіть невеликий надріз у тісті, щоб виходила пара. Поставте в розігріту до 190 градусів духовку та випікайте протягом 40 хвилин.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: