Догори
Дати відгук

Гальма-дзеркала захистять природу від пилу

Менша кількість викидів дозволяє колісним дискам і кузову довше залишатися чистими, а крім того в природу викидається менше шкідливих часток.

1 хв на прочитання19 Вересня 2020, 11:25
Поділитись:

Фірма Brembo представила нові гальмівні диски Greentive, які отримали дзеркальну поверхню. Крім незвичайного зовнішнього вигляду механізми стали більш ефективними і екологічними.

Гальмівні диски Greentive (назва утворена зі слів green і distinctive - "зелений" і "самобутній") відрізняються дзеркальної робочою поверхнею, пише auto.rambler.ru. Крім того, що такі диски привабливо виглядають, вони також мають ряд переваг в порівнянні зі звичайними гальмами.

Перевагами нових гальмівних дисків в Brembo називають їх високу корозійну стійкість, а також більший ресурс. У свою чергу це знижує кількість пилу, яку виділяють гальмівні механізми в процесі своєї роботи. Менша кількість викидів дозволяє колісним дискам і кузову довше залишатися чистими, а крім того в природу викидається менше шкідливих часток.

Дзеркальне покриття забезпечується з використанням високошвидкісної газопламенної технології нанесення (HVOF), що передбачає нанесення порошкового покриття на основу на високій швидкості, яка зазвичай становить не менше 5 швидкостей звуку.

При цьому в Brembo подробиць про свою технологію не розкривають.

  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost