Догори
Дати відгук

Гайда купувати, бо ціна на полуницю впала у два рази

1 хв на прочитання16 Червня 2020, 21:57
Поділитись:

Ціни на полуницю в Україні різко пішли вниз. Як повідомляє EastFruit, на вихідних збори полуниці почалися в північних та західних регіонах України, що здійснило вплив на ціноутворення. 

"Сьогодні, 16 червня, обсяг пропозиції полуниці на ринку збільшився настільки, що ціни на неї почали різко знижуватися в усіх регіонах. Вранці на оптових ринках Києва ягоду можна було купити за 40-50 грн/кг", - сказано в повідомленні. 

Відзначається, що господарства населення продають ягоди в середньому по 35 грн/кг, хоча ще вдень раніше реалізовували полуницю в півтора-два рази дорожче. Найнижчі оптові ціни на полуницю зафіксовані в західних регіонах України — від 25 грн за кг. За продукцію вищої якості потрібно було платити значно більше — від 40 грн/кг. Хоча в роздріб в багатьох супермаркетах столиці полуницю й досі продають по 70-75 грн/кг, а на базарах навіть по 100 грн/кг!

Найвищими були ціни на полуницю в південних регіонах країни - від 55 грн/кг, причому кількість пропонованої продукції зросла. Експерти не виключають, що найближчим часом полуницю почнуть поставляти в південні регіони з центральних областей України.  

Нагадаємо, чи по кишені сезонні фрукти українцям? 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.