Фундук — горіх, який може виконувати у саду ще й декоративну функцію (ФОТО)

1 хв на прочитання26 Червня 2024, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Садівник»

Але слід пам'ятати, що горіхові культури не можна вирощувати біля інших плодових рослин.

Фундук, або садова ліщина, дає нам цінні горішки. А ще це дуже декоративні чагарники, розповідає Телеграм-канал «Садівник».

Садова ліщина добре росте в однорідних посадках, що забезпечують їй перехресне запилення. Рослина має червонолисті сорти, і відповідно є із зеленим листям. Фундук чудово зносить обрізування, і з нього можна формувати будь-які геометричні фігури — особливо гарно виглядатиме сформований червонолистий фундук.

Догляд за садовою ліщиною не складний: слід своєчасно поливати, видаляти бур'яни, за потреби розпушувати ґрунт навколо або замульчувати. Дорослі рослини дають кореневу парость, її слід вирізати, а також можна відкопувати та використовувати для розмноження.

Підживлюють фундук у квітні чи на початку травня й у липні — азотними добривами. Це сприяє гарному розвитку рослини та дружньому дозріванню горіхів.[gallery id=279]

Але слід пам'ятати, що горіхові культури не можна вирощувати біля інших плодових рослин. Горіхові в першу чергу формують кореневу систему, а потім утворюють густу розлогу крону. Наприклад, волоський горіх виділяє речовину — югнол. При проникненні в ґрунт ця речовина діє як гербіцид і пригнічує зростання багатьох рослин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: