Фрукти, які знижуть рівень цукру в крові

1 хв на прочитання05 Серпня 2022, 06:50
pixabay.

Підтримання нормального рівня цукру в крові, недопущення його збільшення захищає людину від розвитку діабету.

Дослідники відзначають, що регулярне споживання цілісних необроблених фруктів асоціюється з кращою чутливістю до інсуліну. Тобто люди, які споживали більше фруктів, виробляли менше інсуліну для зниження рівня цукру в крові.

За словами вчених, це важливо, оскільки високий рівень циркулюючого інсуліну (гіперінсулінемія) у крові може шкодити кровоносним судинам, сприяє розвитку високого кров'яного тиску, серцевих захворювань.

Фахівці назвали такі фрукти, здатні знижувати високий рівень цукру на крові:

1. Яблука.
2. Абрикоси.
3. Ківі.
4. Сливи
5. Клементини.
6. Персики.

Цукрознижувальний ефект фруктів вони пояснюють поєднанням розчинної та нерозчинної клітковини – така комбінація уповільнює всмоктування цукру в кров, корисна для кишечника.

Відомо, у яких випадках виноград може бути небезпечним.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: