Догори
Дати відгук

Фрукт, що значно знижує ризик інсульту та високий тиск: підходить усім

У ньому міститься багато калію, який контролює рівень кров'яного тиску та зменшує шкоду натрію.

1 хв на прочитання18 Серпня 2023, 12:00
Поділитись:

Інсульт вважається одним із найнебезпечніших захворювань, адже воно б'є по найціннішому органу людини - мозку. Він несподівано настає і надовго перетворює життя на пекло. Захиститися від страшної хвороби частково можна за допомогою правильного харчування, але й воно не дає гарантій.

Однак є продукти, вживання яких благотворно впливають на артеріальний тиск, що значно знижує ризик інсульту. І одним із таких є звичайні абрикоси.

Нагадаємо, що саме високий рівень АТ навантажує нирки, серце, мозок і судини, які з часом можуть просто не впоратися з покладеною на них відповідальністю.

Лікарі та дієтологи рекомендують включати в дієту велику кількість свіжих овочів і фруктів, щоб мінімізувати ймовірність низки захворювань. Якщо ви станете їсти абрикоси, то калій у них нормалізує тиск.

У ста грамах цього літнього фрукта міститься 33% від добової норми цього мікроелемента. Тобто, достатньо з'їдати кілька плодів, щоб отримати приблизно 1162 мг калію. За цим показником абрикоси обігнали навіть широко відомі своїми корисними властивостями банани, в яких міститься лише 358 мг калію.

Завдяки цьому елементу організму легше підтримувати здоровий тиск, оскільки він захищає від шкідливих наслідків підвищеного вживання натрію.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.