Догори
Дати відгук

Французький цибулевий суп із грінками — однаково доречний як у домашньому обіді, так і в меню дорогих ресторанів

Поєднує простоту інгредієнтів із витонченим підходом до приготування.

2 хв на прочитання13 годин тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Французький цибулевий суп — це справжня кулінарна класика, що поєднує простоту інгредієнтів із витонченим підходом до приготування. Його історія сягає часів Стародавнього Риму, але справжньої популярності суп набув у Франції в XVIII столітті як їжа простих людей. Завдяки карамелізованій цибулі та хрустким грінкам, залитим ароматним бульйоном, цей суп став символом тепла і затишку французької кухні. Сьогодні він вважається вишуканою стравою, однаково доречною як у домашньому обіді, так і в меню дорогих ресторанів.

Основний інгредієнт цього супу — ріпчаста цибуля, може бути як біла, так і червона. Урізноманітнити смак можна спеціями, грибами й овочами. Посуд краще брати глибокий — підійде великий сотейник або вок-сковорода. Вино можна замінити коньяком — якщо ви не вживаєте алкоголь, тоді пропустіть цей етап.

Бульйон обов’язково повинен бути гарячим, а який обирати — овочевий, курячий, свинячий — залежить від вас, проте в класичному рецепті використовується яловичий. Для грінок підійде французький багет або італійська чіабата — вони не розваляться в страві. Прикрасити страву можна кмином і свіжою зеленню.

Інгредієнти:

цибуля — 4 шт.;

вершкове масло — 4 ст. л.;

борошно — 1 ст. л.;

цукор — 0,5 ч. л.;

сіль — 0,5 ч. л.;

біле сухе вино — 150 г;

гарячий бульйон — 500 мл;

твердий сир — 150 г;

білий хліб для грінок.

Приготування.

Очистити цибулю та порізати півкільцями. Обсмажити на маслі до золотистого кольору.

Додати борошно, спеції, смажити ще кілька хвилин, влити білого вина та готувати ще 10 хвилин.

Додати бульйон, накрити кришкою й тушкувати ще 10-20 хвилин.

Розігріти духовку до 150 °C і запекти в ній подрібнені шматочки хліба.

Натерти сир, посипати ним готові грінки.

Суп перелити в горщики, покласти в них по кілька шматочків готових грінок із сиром. Запекти в режимі гриль до золотистості.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне / Асоціація реінтеграції Криму
Після зіткнення російських танкерів гинуть дельфіни та забруднюється узбережжя
1 хв на прочитаннягодина тому
Туристи заблукали біля гірськолижного комплексу на Рахівщині
З’їхали не в той бік: на Закарпатті рятувальники шукали туристів (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне
Уряд спростив регулювання відновлення пошкоджених об'єктів Укргідроенерго
1 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: ілюстративне
Глухі і безперспективні: вчені знайшли, як зупинити розмноження комарів
2 хв на прочитання5 годин тому
Вона не знає, що таке старість: вчені розповіли про істоту-щасливицю
1 хв на прочитання8 годин тому
Різдво – це про оновлення: і вчені знайшли нові аргументи
4 хв на прочитання9 годин тому
Крадії Різдва: окупанти масовано атакували енергетику, Укренерго ввело аварійні відклчення
1 хв на прочитання11 годин тому
У Лондоні п'ятирічну дівчинку оштрафували на 1000 фунтів стерлінгів за неправильне викидання сміття
2 хв на прочитання12 годин тому