Догори
Дати відгук

Франція заборонила конверсійну терапію, якою «лікують» тих, хто хоче змінити стать

 Закон набуде чинності протягом наступних 14 днів

1 хв на прочитання26 Січня 2022, 21:00
Поділитись:

У Франції ухвалили закон, який забороняє так звану конверсійну терапію і передбачає увʼязнення для того, хто її практикує і намагається змінити сексуальну орієнтацію чи гендерну ідентичність людей.

За закон проголосували усі 142 депутати, пише Бабель.

Згідно з новим законом, постійні зусилля, «спрямовані на зміну сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності», караються позбавленням волі на строк до двох років і штрафом у €30 тисяч. За «лікування» неповнолітніх та інших людей із чутливих верств населення покарання можуть збільшити — до трьох років позбавлення волі та штрафу у розмірі €45 тисяч. Новий закон не тільки встановлює кримінальне покарання за практику конверсійної терапії, але й дозволяє її жертвам подавати цивільні позови проти тих, хто їх піддав такому «лікуванню».

Закон набуде чинності протягом наступних 14 днів після підписання президентом Емманюелем Макроном. Він привітав його ухвалення: «Давайте пишатися цим. Бо бути собою — це не злочин».

Репаративна, або конверсійна, терапія є комплексом медикаментозних і психотерапевтичних методів, спрямованих на так зване виправлення «сексуальних відхилень» і повернення пацієнта до умовної «гендерної норми».

Раніше ми писали, 10 секретів, які допоможуть зберегти сексуальну гармонію в парі: розповідають сексологи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я