Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Фракції "Слуга народу" дали вказівки, як відповідати на каверзні питання про локдаун та підпільну вакцинацію

Фракції "Слуга народу" дали вказівки, як відповідати на каверзні питання про локдаун та підпільну вакцинацію

Нардепам рекомендують повторювати слова очільника МОЗ та прем'єра, й всі невигідні факти заперечувати

2 хв на прочитання11 Січня 2021, 22:58
Поділитись:

Депутатам президентської фракції «Слуга народу» партійні піарники роздали темники, за якими вони повинні відповідати на критику посиленого карантину і заборони продажу низки товарів, підпільної вакцинації політиків, а також російської вакцини «Спутник V». Повідомляє «Бабель».

В розпорядження видання потрапила копія відповідного документа. Нардепам рекомендують повторювати слова очільника МОЗ та прем'єра. 

На питання про провал комунікації з населенням через відсутність пояснення заборон на продаж товарів другорядного призначення депутатам рекомендують відповідати тим, що президент Володимир Зеленський вже дав доручення терміново роз'яснити населенню заборони. Крім того, всі необхідні товари можна купити онлайн, а критика на рахунок заборони продажу шкарпеток в супермаркетах — це недалекоглядний підхід самих критиканів.

Також «слугам» рекомендують не називати посилений карантин в Україні локдауном, оскільки у нас немає заборони на переміщення між частинами країни або між районами в містах, немає правового режиму надзвичайного стану, немає комендантської години.

Скандальні новини про контрабанду вакцини для політиків і бізнесменів, яку вже перевіряє СБУ, депутатам рекомендують коментувати словами про негайну реакцію Президента. А звинувачення на адресу прем'єра Дениса Шмигаль і Михайла Радуцького, які нібито вже зробили щеплення, оцінювати як бездоказові.

«Можливо, все це скандал створений штучно, щоб використовувати його як інформаційний фон для просування ідеї покупки російської вакцини. На тлі того, що нібито відбувається якась вакцинація для еліти, кілька зручніше лобіювати тезу, що потрібно купити російську вакцину для народу», - йдеться в одній з тез.

Сама можлива контрабанда вакцини називається в документі «вкрай небезпечною ідеєю і в цій темі зобов'язані розібратися правоохоронці».

Також в темниках положення стосовно російської вакцини прописано досить однозначно — Україна не планує закуповувати препарат у Росії, вона не довела свою ефективність і часто використовується як політичний інструмент пропаганди. Крім того, китайська вакцина від Sinovac викликає більше довіри та МОЗ.

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, чому запровадили локдаун саме зараз.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.