Догори
Дати відгук

Фото вінничанки, яка хворіла рідкісним генетичним захворюванням опублікував Vogue (Фото)

Цього року ця робота потрапила до теми Інклюзія.

2 хв на прочитання14 Лютого 2022, 20:46
Ірина Химич Ірина Химич
Поділитись:

Редакція журналу Vogue Italia нещодавно опублікувала фотографії вінничанки Ірини Химич, яка мала рідкісну хворобу «прогерію». 30 червня, у 10-річному віці, дівчинка померла. Не пережила черговий серцевий напад.

Як розповіла Вінниця.info фотографиня Міна Сорвіно, на презентації виставки картин Ірини, яка проходила у Києві, фотографиня провела з дівчинкою зйомку та відправила світлини до редакції відомого видання. Через пів року їх побачив світ.

«У 2019 році в Інтернеті я побачила анонс виставки маленької художниці з Вінниці, яка писала двома руками одночасно, створюючи великі картини, в яких було стільки життя та казки... Мене збентежив заголовок, де дівчинку назвали дівчинкою-бабусею, через рідкісний діагноз – прогерія. Я почала шукати інформацію і з'ясувала, яке це рідкісне захворювання, і що від нього немає ліків. Виставка відкривалася вже наступного дня. І у мене було буквально кілька годин, аби домовитися про спонтанну зйомку Іринки. Прямо у приміщенні Українського будинку, де і відбувався аукціон її картин», – розповіла Міна Сорвіно.

Мина Сорвіно також зауважила, що Vogue Italia запустив різноманітні соціальні платформи.

«Цього року і наша робота потрапила до теми "Інклюзія". Я маю фото-портфоліо на цій платформі, роботи відбираються міжнародними експертами», - пояснила вона.

Довідково:

Прогерія – одна з рідкісних генетичних хвороб, через яку виникають зміни шкіри та внутрішніх органів, які обумовлені передчасним старінням організму. За даними «Вікіпедії», у світі зафіксовано не більше 350 випадків.

Раніше ми писали, що Жінка морила голодом 5-річного сина та лікувала важку хворобу народними засобами (відео)

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost