Догори
Дати відгук

ФОПам та працівникам виплатять компенсацію за локдаун — в Кабміні назвали умови

Дедалі більше регіонів України посилюють карантин.

1 хв на прочитання24 Березня 2021, 17:31
Фото «УНІАН» — ФОПам і працівникам виплатять компенсацію за локдаун Фото «УНІАН» — ФОПам і працівникам виплатять компенсацію за локдаун
Поділитись:

Уряд виплатить по 8 тисяч гривень підприємцям і найманим працівникам, які не зможуть працювати через те, що їхній регіон потрапить до «червоної» зони карантину. Про це на сьогоднішньому засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
«Через збільшення кількості хворих в Україні все більша кількість регіонів потрапляє в «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки. Ми розуміємо, що посилені карантинні обмеження в цих регіонах істотно обмежують діяльність деяких сфер і підприємств відповідних галузей. Тому на виконання доручення президента України Володимира Зеленського будуть введені грошові виплати для підтримки за аналогією з тією, яку люди отримували взимку. Держава готова виплатити відповідним ФОПам і працівникам підприємств, які постраждають унаслідок введення карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тисяч гривень. Але крім цього, ми очікуємо підтримку органів місцевого самоврядування додатково до коштів, які виплачує держава», — розповів прем'єр.
За його словами, вже розроблений комплекс заходів із підтримки людей і бізнесу, які будуть реалізовані у зв'язці з місцевою владою.
Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що малий і середній бізнес, а також наймані працівники, які змушені будуть припинити роботу через обмеження жорсткого карантину у «червоній» зоні отримають подвійну компенсацію. Половину їм сплатить держава, а іншу — обласна влада їхнього регіону.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.