Евакуації та відключення електроенергії через шторми в Австралії: катастрофічні наслідки рекордної спеки взимку

1 хв на прочитання04 Вересня 2024, 01:21
Повінь у парку Буші на Тасманії. Національне метеорологічне бюро оголосило попередження про повінь. Фото: Державна служба з надзвичайних ситуацій Тасманії/dpa

Материк особливо сильно страждає від наслідків зміни клімату.

Сильні дощі та шторми спричинили сильні повені та повсюдні відключення електроенергії в деяких частинах Австралії. На острові Тасманія, на південь від Мельбурна, влада наказала евакуювати шість міст навколо річки Дервент. Наразі там діє попередження про повені. Особливо постраждали від штормів південні райони країни. Про це розповідає Die Zeit.

У Тасманії та штаті Вікторія, де розташоване місто Мельбурн, 100 тис. людей тимчасово залишилися без електрики. Буревій зруйнував будинки і вирвав із корінням дерева. 63-річна жінка загинула, коли дерево впало на будинок для відпочинку в Моамі на кордоні між Новим Південним Уельсом і Вікторією, зруйнувавши його.

У Сіднеї через шторм довелося скасувати кілька рейсів. Часом використовувалася лише одна злітно-посадкова смуга, повідомив речник аеропорту.

На заході та півночі країни б'ють теплові рекорди. Зараз в Австралії зима. Температура повітря рекордно висока для цієї пори року.

У регіоні Кімберлі минулого тижня було зафіксовано 41,5 °C — новий рекорд для цієї пори року. За даними метеорологічної служби, це був найспекотніший серпень в Австралії з початку ведення метеорологічних спостережень.

Австралія особливо сильно страждає від наслідків зміни клімату. Повені, екстремальна спека та зливи відбуваються все частіше і частіше. Забруднення води та підвищення температури також загрожують всесвітньо відомим кораловим рифам та іншим екосистемам.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: