Ендокринолог пояснила, чому не можна запивати сир чаєм та кавою

1 хв на прочитання24 Січня 2022, 06:50

Також вона порадила не додавати в сир варення чи мед.

Кандидат медичних наук, ендокринолог Зухра Павлова розповіла про те, який сир краще вживати та пояснила, чому його не варто запивати чаєм чи кавою.

"Я рекомендую все-таки їсти сир нормальної жирності - 5-9 відсотків", - розповіла медик і   додала, що немає сенсу купувати сир підвищеної жирності, тому що не доведено, що це збільшує відсоток засвоювання кальцію.

А ось якщо сир запивати чаєм або кавою, то це може завадити отриманню організмом корисних речовин із сиру.

"Проблема в тому, що ці напої руйнують кальцій, залізо, вітаміни групи В і А, що містяться в сирі", - пояснила Павлова.

Також вона порадила не додавати в сир варення чи мед і їсти його з овочами та зерновим хлібом. Але якщо все-таки потрібно підсолодити, то можна використати стевію чи еририт.

До слова, дієтолог розповіла, чим небезпечна вчорашня їжа.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: