Ендокринолог пояснила, чому не можна запивати сир чаєм та кавою
Також вона порадила не додавати в сир варення чи мед.
Кандидат медичних наук, ендокринолог Зухра Павлова розповіла про те, який сир краще вживати та пояснила, чому його не варто запивати чаєм чи кавою.
"Я рекомендую все-таки їсти сир нормальної жирності - 5-9 відсотків", - розповіла медик і додала, що немає сенсу купувати сир підвищеної жирності, тому що не доведено, що це збільшує відсоток засвоювання кальцію.
А ось якщо сир запивати чаєм або кавою, то це може завадити отриманню організмом корисних речовин із сиру.
"Проблема в тому, що ці напої руйнують кальцій, залізо, вітаміни групи В і А, що містяться в сирі", - пояснила Павлова.
Також вона порадила не додавати в сир варення чи мед і їсти його з овочами та зерновим хлібом. Але якщо все-таки потрібно підсолодити, то можна використати стевію чи еририт.