Догори
Дати відгук

Ендокринолог пояснила, чому не можна запивати сир чаєм та кавою

Також вона порадила не додавати в сир варення чи мед.

1 хв на прочитання24 Січня 2022, 06:50
Поділитись:

Кандидат медичних наук, ендокринолог Зухра Павлова розповіла про те, який сир краще вживати та пояснила, чому його не варто запивати чаєм чи кавою.

"Я рекомендую все-таки їсти сир нормальної жирності - 5-9 відсотків", - розповіла медик і   додала, що немає сенсу купувати сир підвищеної жирності, тому що не доведено, що це збільшує відсоток засвоювання кальцію.

А ось якщо сир запивати чаєм або кавою, то це може завадити отриманню організмом корисних речовин із сиру.

"Проблема в тому, що ці напої руйнують кальцій, залізо, вітаміни групи В і А, що містяться в сирі", - пояснила Павлова.

Також вона порадила не додавати в сир варення чи мед і їсти його з овочами та зерновим хлібом. Але якщо все-таки потрібно підсолодити, то можна використати стевію чи еририт.

До слова, дієтолог розповіла, чим небезпечна вчорашня їжа.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
На Волині чоловік жорстоко катував собаку і закопав живцем
На Волині чоловік катував собаку струмом і закопав живцем: тварина дивом вижила
1 хв на прочитання2 години тому
Гороскоп на 31 липня 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 31 липня 2025 року
5 хв на прочитання5 годин тому
Фото ілюстративне
Уряд посилює контроль за обігом пального та спирту: що передбачає новий законопроєкт
2 хв на прочитання6 годин тому
Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми: в Україні вже 112 постраждалих за рік
День боротьби з торгівлею людьми: в Україні вже понад сто постраждалих від початку року
2 хв на прочитання8 годин тому
Тихоокеанський регіон під загрозою цунамі після потужного землетрусу магнітудою 8,7 біля Камчатки
1 хв на прочитання9 годин тому
Нова справа проти ексрятувальника: підозрюваного у крадіжці пального викрили на незаконному збагаченні
2 хв на прочитання10 годин тому
Занурення у красу: 30 липня – Всесвітній день сноркелінгу
4 хв на прочитання11 годин тому
Кортадерія — королева осіннього ландшафту: що варто знати про цю рослину
2 хв на прочитання12 годин тому