Ендокринолог назвала 5 найкращих замін продуктів, щоб знизити ризик діабету
Те, що ви їсте, може впливати на рівень цукру в крові.
Діабет сильно залежить від дієти — те, що ви їсте, може впливати на рівень цукру в крові. У людей, які регулярно випивають до двох солодких напоїв на день, ризик розвитку діабету 2 типу на 26% вищий, ніж у тих, хто рідко вживає такі напої.
Вода є кращою або без цукру. Ще один спосіб мінімізувати ризик високого рівня цукру в крові – замінити рафіноване зерно цільним зерном. Вони дуже мало видаляються при обробці та містять усі три частини зерна, тому вони містять широкий спектр поживних речовин.
Цільнозернові продукти містять висівки, які є жорсткою зовнішньою оболонкою, що містить клітковину, фолієву кислоту, магній, залізо і цинк.
Також до складу цільного зерна входить ендосперм, що складається з вуглеводів та білків. Зародок, багатий на поживні речовини, містить ненасичені жири, вітаміни групи В, вітамін Е, селен і фітонутрієнти.
Цільнозернові продукти:
- Овес
- Ячмінь
- Коричневий рис
- Дикий рис
- Кукурудза
- Амарант
- Тверда пшениця
- Полба
- Гречка
Рафіноване зерно
З іншого боку, з очищених зерен у процесі обробки видаляються висівки та зародки, що означає, що вони менш поживні.
“Продукти з очищеного зерна включають білий хліб, білу пасту, білий рис і більшість розфасованих тортів, печива та кондитерських виробів”.
Також пропонує замінити підсолоджені ароматизовані йогурти простим йогуртом, щоб мінімізувати ризик діабету. Інша порада – замінити «підсолоджені пластівці на звичайні вівсяні пластівці або прості несолодкі мюслі.
Остання порада – їсти менше їжі на виніс і більше готувати домашню їжу.