- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Екзотика і смакота, десерт – банани в клярі
Екзотика і смакота, десерт – банани в клярі
Родзинка приготування – кляр на газованій воді.
Банани в клярі – дуже ніжна та оригінальна страва, яку може зробити навіть той, хто не дуже вміє готувати. Рецепт приготування бананів в клярі зовсім простий і не забере багато часу. Якщо бажаєте урізноманітнити ваш обідній або святковий стіл, на десерт можна приготувати ці чудові ласощі, які приємно здивують і піднімуть настрій будь-кому.
- 2 банани
- 1 скл. рисового борошна
- 0,75 скл. газованої води
- 0,50 скл. рослинної олії (найкраще арахісової)
- Цукрова пудра – до смаку
- Морозиво
Карамель
1
Банани вибираємо середньої стиглості – не зелені та не надто стиглі.
2
Для приготування кляру змішаємо рисове борошно та цукрову пудру з газованою водою до консистенції рідкої сметани. Тісто має вийти, як на оладки.
*Якщо немає рисового борошна, можна зробити його самим. Промити рис, обсушити та змолоти в кавомолці. Можна навіть замінити рисове борошно пшеничним.
3
Очистимо банани, розріжемо їх поперек навпіл, а потім уздовж навпіл. Отже, з одного банана отримаємо чотири часточки.
4
Розігріємо глибоку сковороду, наливаємо олію на 3 см та добре прогріваємо її.
5
Наколюємо виделкою четвертинку банана, вмочаємо повністю у кляр і смажимо в олії до золотистої скоринки.
6
Викладаємо підсмажені банани на блюдо, зайву олію промокнемо серветкою.
7
Родзинка приготування – кляр на газованій воді. Завдяки цьому підсмажена скоринка виходить дуже хрусткою, а банани стають м'якими, як крем.
Дуже смачно подавати неповторний десерт – банани в клярі, з кулькою морозива з карамеллю або медом.