Догори
Дати відгук

Експортний прорив: в Констанці готують якірну стоянку для української агропродукції

Протягом січня-лютого румунська сторона планує провести тендер

1 хв на прочитання12 Грудня 2023, 19:00
В Констанці готують якірну стоянку для української агропродукції В Констанці готують якірну стоянку для української агропродукції
Поділитись:

У березні 2024 року в Констанці Румунія планує запустити нову якірну стоянку для української агропродукції. Домовленість про цей крок була досягнута на зустрічі представників України та Румунії, яка призначалася для обговорення нарощення експортної спроможності українських портів на річці Дунай. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на генерального директора УДП Дмитра Москаленка.

Голова УДП зауважив, що обговорення щодо організації якірних стоянок розпочалося ще у вересні. Зараз, завдяки відкриттю портів Одеси, обсяг транспортування агропродукції через Придунав’я зменшився. Проте, це питання залишається актуальним, оскільки у будь-який момент Дунай може знову стати основним напрямком аграрного експорту.

Протягом січня-лютого румунська сторона планує провести тендер і розробити нормативну базу для введення якірної стоянки в експлуатацію в березні. Учасники сподіваються, що умови використання стоянки будуть ринковими та прозорими.

Додатковою важливою новиною є введення онлайн-черги на обробку барж в порту Констанці. Цей крок має забезпечити більшу прогнозованість і ефективність роботи учасників ринку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.