Догори
Дати відгук

Експерти розповіли, як отримати хороший урожай огірків

Перед висадкою розсади в ґрунт її корисно загартувати

2 хв на прочитання25 Квітня 2022, 20:09
Поділитись:

Кінець квітня — найкращий час, для того щоб почати висаджувати в теплицю розсаду огірків. Проте висадити розсаду — це лише півсправи. Для того, щоб отримати хороший урожай огірків, треба знати, як їх правильно доглядати.

Коли садити огірки

Як пише "Телеграф", у теплицю розсаду огірків можна висаджувати після 20 квітня. У відкритий ґрунт під плівкове укриття або під нетканку розсаду огірків можна висаджувати вже після 10 травня.

У відкритий ґрунт без укриття розсаду огірків висаджують після 10 червня. Таким чином, насіння на розсаду для них слід висівати з 10 до 15 травня.

Сприятливі дні для посіву насіння огірків на розсаду за місячним календарем: 1, 8 – 9, 13 – 15, 21 – 22 квітня, 1 – 15 травня.

Як правильно доглядати за огірками: 5 важливих правил

  1. Огірки люблять тепло

До сходів горщики тримають за нормальної температури 28 – 30 °З. Але як тільки з’являться перші паростки, розсаду забирають у більш прохолодне місце з температурою 18 – 20 °С. Інакше розсада витягнеться.

"Місце для розсади має бути дуже світле, в ідеальному варіанті – південне чи східне вікно", – радить агроном Світлана Михайлова.пише kp.ru.

  1. Загартовуйте розсаду

Перед висадкою розсади в ґрунт її корисно загартувати – приблизно тиждень потрібно виносити на відкрите повітря. За добу до висадки – полити, каже агроном.

  1. Розсаду треба підсапувати

Багато дачників-початківців не знають, що огірки, як і картопля, вимагають не тільки прополки, їх слід обов’язково підгортати. Перше підгортання зробіть, коли на рослинах з’явиться 2-3 листочки. Так кущики краще укорінюються, стають захищенішими перед природними явищами і швидше починають плодоносити.

  1. Огірки люблять світло

Огірки — світлолюбні рослини, однак у тіні вони теж можуть рости. Але ж урожай дадуть менше. І більша ймовірність, що вони раніше часу будуть уражатись хворобами.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.