Догори
Дати відгук

Експерт вважає, що восени відключення можуть бути мінімальними, але за однієї умови

Якщо не буде новий руйнувань в енергетичній інфраструктурі, то вже восени відключень може й не бути.

1 хв на прочитання17 Липня 2024, 13:32
Відключення електрики можуть бути мінімальними Ситуація з АЕС Відключення електрики можуть бути мінімальними Ситуація з АЕС
Поділитись:

Про це розповів директор енергетичних програм центру Разумкова Володимир Омельченко.

"Можливо вже з наступного тижня зменшиться спекотна погода. Стане трошечки прохолодніше. Можливо, деякі блоки АЕС будуть введені в експлуатацію. Тільки з середини серпня можуть бути відчутні зниження тривалості графіків відключень", - заявив Омельченко.

Експерт зазначив, що якщо РФ не битимуть по енергетичній інфраструктурі, то вже восени відключень може й не бути. А якщо будуть — мінімальні. Особливо у вересні-жовтні ці відключення будуть мінімальні, або їх не буде зовсім, якщо не буде нових ударів росіян по інфраструктурі, зауважив Омельченко.

Варто додати, що енергетики достроково закінчили плановий ремонт атомного енергоблока. Після планового ремонту і перевантаження ядерного палива до енергосистеми підключено один з атомних блоків. Це суттєво вплине на стабільність енергосистеми в складний період, повідомляють в Міненерго.

Атомна генерація — основа енергетичної стабільності та незалежності України. Вона була базовою і до повномасштабного вторгнення, а особливо важлива зараз. Атомна енергетика покриває більше половини енергоспоживання. Саме завдяки атомній генерації, незважаючи  на дуже складну ситуацію, в українців є світло.

У відомстві додають, що до 2022 року в Україні працювало 15 атомних енергоблоків, з яких зараз на підконтрольній Україні території 9 блоків (6 блоків розташовані на окупованій росіянами ЗАЕС).

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Більше з GreenPost