Догори
Дати відгук

Екологи назвали райони Києва з найзабрудненішим повітрям

В Укргідрометцентрі повідомили, що в найближчі дні метеорологічні умови сприятимуть покращенню якості повітря.

1 хв на прочитання12 Травня 2021, 18:18
 Рixabay Рixabay
Поділитись:

Перевірка стану якості повітря у Києві 4–8 травня виявила перевищення вмісту деяких шкідливих речовин. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія ім. Б. Срезневського.

Зазначається, що всього на 16 стаціонарних постах обсерваторії було відібрано та проаналізовано 1410 проб повітря.

За даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського у період з 4 до 8 травня 2021 р. у повітрі Києва відмічено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) за середньодобовим вмістом:

  • завислих речовин — у 1,1–1,2 раза на Бессарабській площі, проспекті Перемоги (район метро Святошин);
  • діоксиду азоту — у 6,5 раза — на площі Перемоги; у 4,2–4,8 раза — на вулицях Каунаській та Семена Скляренка, Бессарабській площі; у 2,7–3,7 раза — на усіх інших постах міста, за винятком проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчику обсерваторії), де перевищень не зафіксовано;
  • формальдегіду — у 2,0–2,2 раза — на проспекті Перемоги, бульварі Лесі Українки, площах Бессарабській, Деміївській, Перемоги, вулицях Семена Скляренка, Каунаській; у 1,0–1,8 раза — на інших постах спостережень.

Загалом, порівняно з попереднім тижнем, вміст діоксиду азоту та формальдегіду у повітрі міста дещо знизився, інших забруднювальних домішок — майже не змінився. За прогнозами Українського гідрометцентру на найближчі дні метеорологічні умови не сприятимуть накопиченню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери, —  наголосили в обсерваторії.

Нагадаємо, що знизити смертність від серцевих захворювань може чисте повітря.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко