Догори
Дати відгук

Екологи хочуть створити нацпарк, на місці, де полював Янукович

Території на півночі від столиці, де хочуть створити нацпарк, постраждали від варварського полювання експрезидента Віктора Януковича та його оточення.

1 хв на прочитання12 Січня 2021, 15:47
Фото: 5 канал Фото: 5 канал
Поділитись:

Екологи Українського природоохоронної групи вимагають від Міндовкілля створити на півночі від Києва Дніпровсько-Тетерівський нацпарк. Про це повідомили на Facebook-сторінці організації. 

«Дніпровсько-Тетерівський нацпарк — це величезний лісовий масив на північ від Києва. Тут збереглися малопорушені болота, старі соснові бори та діброви, у яких мешкають не лише «мисливські» види, а й чимало рідкісних і охоронюваних тварин та рослин», — аргументують свою вимогу еко-фахівці.

Наголошують на тому, що територія майбутнього нацпарку вже постраждала від людських рук: тут за своєї президентської каденції із найближчим оточенням полював Віктор Янукович.

Листа до профільного міністерства екологи надіслали ще декілька місяців тому. Однак лісова галузь категорично проти створення Дніпровсько-Тетерівського нацпарку. Зрештою, в новому 2021 році справа зрушила з мертвої точки й у міністерстві дали зворотний зв'язок. Екологи УПГ сподіваються отримати дозвіл на створення нацпарку вже цьогоріч.

Як ми писали раніше, на Поліссі створюють біосферний резерват.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко