Догори
Дати відгук

Екоінспекція обіцяє нарешті перевірити «АрселорМіттал»

Бо на підприємстві «дали добро» на прихід інспекторів

1 хв на прочитання21 Липня 2020, 09:46
Поділитись:

Державна екологічна інспекція отримала згоду від керівництва «АрселорМіттал Кривий Ріг» відкрити свої документи й сприяти перевірці підприємства. Про це заявив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, повідомляє пресслужба ДЕІ.

За словами чиновника, разом з заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем він нещодавно завітав на підприємство, де йому начебто пообіцяли, що не чинитимуть спротиву інспекторам ДЕІ, якщо ті прийдуть з перевіркою.

«Для мене найголовнішим було переконатися у готовності підприємства допустити інспекторів ДЕІ до перевірок, аби «АрселорМіттал Кривий Ріг» відкрили свої документи й не перешкоджали роботі інспекторів», – написав Мальований у Facebook.

Він також додав, що «найближчим часом розроблять методику й нормативно-правове забезпечення для передачі даних моніторингу викидів у повітря зі стаціонарних датчиків підприємства, що встановлені на трубах. Ця інформація стане відкритою для громадськості відповідно до європейських стандартів нагляду за довкіллям».

Як відомо, раніше неодноразово виникали проблеми з проведенням перевірок на підприємстві – туди просто не пропускали інспекторів ДЕІ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost