Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Екоактивісти запустили глобальну ініціативу проти енергетичних компаній, які працюють в Росії

Екоактивісти запустили глобальну ініціативу проти енергетичних компаній, які працюють в Росії

75 кліматичних організацій з усього світу написали відкрите звернення до фінансових установ

4 хв на прочитання15 Березня 2022, 10:24
Поділитись:

Екоактивісти закликали боротися з компаніями енергетичного і страхувального сектору, які досі працюють у Росії.

Глобальну ініціативу putin100 запустила Міжнародна екологічна організація The Sunrise Project, що бореться зі змінами клімату, передає mind.ua

На однойменному сайті публікується актуальна інформація про компанії і банки, які фінансують енергетичний сектор Росії.

«І зміни клімату, і війна з Україною мають те саме коріння – викопне паливо та нашу залежність від нього», - зазначила Світлана Краковська, одна з учасників ініціативи, український кліматолог.

Продаж нафти, газу та вугілля – двигун військових дій Путіна. Президент США Джо Байден нещодавно видав указ про заборону імпорту російської нафти і газу, а також забороняє американським компаніям будь-які нові інвестиції у російське викопне паливо. Це серйозний крок, але тепер інші уряди та їхні фінансові центри повинні наслідувати цей приклад, а Волл-Стріт має піти ще далі, пишуть засновники ініціативи.

«Міжнародні фінансові інститути, як і раніше, надають російському викопному паливу інвестиції, страхування та кредити, - закликають організатори «putin100». - Однак через війну в Україні тиск зростає, і з кожним днем усе більше фінансистів припиняють вкладати кошти у російську економіку, але деякі з найбільших банків, особливо з Європи, відмовляються вживати будь-яких заходів, нам потрібно звернути увагу на тих, хто мовчить, і допомогти покласти край путінській війні, назавжди припинивши її фінансування».

75 кліматичних організацій з усього світу написали відкрите звернення до фінансових установ з вимогою припинити надання фінансових послуг компаніям, які працюють на російському викопному паливі.

Зокрема, це такі компанії, як AIG, Allianz, Atradius Re, AXA, Chubb, General Re, Hannover Re, Lloyd's, Munich Re, Partner Re, SCOR, Swiss Re, Tokio Marine, Travelers, Zurich, Aviva Investors, Bank of America, BlackRock, BPCE/Natixis, Carmignac Gestion, Citi, Commerzbank, Crédit Agricole, Credit Suisse Group, DekaBank Deutsche Girozentrale, Deutsche Bank, Erste Group Bank, Fidelity International, FMR LLC, Goldman Sachs Group, Industrial and Commercial Bank of China, ING Group, Intesa Sanpaolo, Invesco Ltd, JPMorgan Chase, Legal & General Group, M&G, Mizuho, Morgan Stanley, MUFG, Pictet Funds, Prudential Financial, Raiffeisen Banking Group, Schroders, SMBC Group, Société Générale, State Street Corp, UBS, UniCredit, Vanguard Group.

UniCredit

Генеральний директор: Андреа Орсель

Один із найважливіших банків Італії та один із найбільших банків Європи. UniCredit – другий за величиною банк-спонсор «Газпрому» після JP Morgan Case, який надав компанії життєво важливий капітал – близько $1,4 млрд – з 2019 року.

Intesa Sanpaolo

Генеральний директор: Карло Мессіна

На сайті італійського банку зазначено, що вони пишаються своєю багаторічною присутністю у країні-агресорі, обслуговуючи торгові операції між російськими й італійськими компаніями та фінансуючи там великі інвестиційні проекти. Із січня 2019 року найбільший банк Італії надав російським нафтогазовим компаніям кредити та гарантії майже на $1,2 млрд.

Crédit Agricole

Генеральний директор Філіп Брассак

Минулого тижня французький банк був у центрі уваги як найбільший фінансист TotalEnergies, однієї з небагатьох європейських нафтових компаній, які відмовилися розірвати всі зв'язки з російською нафтою та газом. Він також входить у топ-10 банків-спонсорів російських нафтогазових компаній. Її підрозділ управління активами, Amundi, є найбільшим акціонером Total і також є одним із найбільших акціонерів «Газпрому».

Société Générale

Генеральний директор: Фредерік Удеа

У філіалі банку в Росії працює 12 000 співробітників, тому Société Générale підтримує тісні відносини з російськими компаніями, що працюють на викопному паливі, як-от Лукойл. За останні три роки банк надав компанії $500 млн, що опосередковано підтримує авторитарний режим і військову машину Кремля.

Lloyd's of London

Генеральний директор: Джон Ніл

Lloyd's of London страхує близько 40% світової енергетичної галузі і, на відміну від більшості інших європейських страховиків, не припинила страхування проектів, пов'язаних із викопним паливом. Lloyd's грає активну роль у російській паливній галузі. Поки вони не були витіснені минулого року санкціями США, численні страховики Lloyd's of London покривали ризики газопроводу «Північний потік – 2». Lloyd's також перестрахує СОГАЗ, страховий підрозділ російського газового гіганта «Газпром».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Рецепт приготування Деруни Швидка страва
Просто та смачно: перевірений рецепт відмінних дерунів
1 хв на прочитання47 хвилин тому
25 квітня свято Міжнародний День ДНК Спадковість Скринінг
Унікальне ДНК людини відповідає за таланти, допомагає ловити злочинців, визначає хвороби до народження
5 хв на прочитання2 години тому
На Кіровоградщині лісгосп має сплатити понад 200 тисяч
Фото ілюстративне
Суд повернув громаді Києва земельну ділянку біля Біличанського лісу, на якій розташована траса Київ-Ірпінь
1 хв на прочитання2 години тому
Корисні поради від лікаря Сніданок
6 причин пити оливкову олію вранці: наслідки вас приємно здивують
1 хв на прочитання4 години тому
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання10 годин тому
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Подбайте про онлайн-безпеку: поради від кіберполіції
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора