Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Екоактивісти вимагають відставки Міністра культури через будинок на Трухановому

Екоактивісти вимагають відставки Міністра культури через будинок на Трухановому

2 хв на прочитання20 Серпня 2020, 13:09
Поділитись:

Біля будівлі Кабінету Міністрів України у Києві сьогодні вранці відбувся мітинг, учасники якого вимагали відставки Міністра культури України Олександра Ткаченка. Про це повідомляє кореспондент GreenPost.

Учасниками мітингу виявились екоактивісти з "Товариства охорони пам'ятників культури міста Києва" та ГО "Ліс". Вони вимагали від уряду та Прем'єра Шмигаля провести розслідування щодо будинку на Трухановому острові, який начебто належить чинному Міністру культури Олександру Ткаченку.

Нагадаємо, ще у жовтні минулого року журналісти Bihus.info опублікували інформацію про те, що Ткаченко володіє незаконно зведеним будинком у рекреаційній зоні на Трухановому острові у Києві. Будинок при цьому, не зареєстровано у жодних реєстрах, оскільки будувати там заборонено. Сам Ткаченко (який тоді ще вважався кандидатом на посаду глави КМДА) відповідав, що будинок він лише орендує, і все це буде відображено у наступній декларації.

Однак ситуацію досі не прояснено, тому активісти прийшли з відповідними вимогами до Кабміну, членом якого є Ткаченко.

"Не дивлячись на очевидні факти, Олександр Ткаченко навіть не вважає необхідним роз'яснити цю ситуацію публічно. Тому ми вже звернулись до міського голови та правоохоронців, а зараз прийшли до Прем'єр-міністра з вимогами повернути людям Труханів острів і відреагувати на дії Міністра культури Ткаченка", - заявив один з учасників мітингу Віталій Плескач.

Нещодавно ці ж активісти пікетували сам будинок на Трухановому острові, однак до них ніхто навіть не вийшов.

Фото: Главком

Труханів острів - рекреаційна зона Києва і тут заборонене будівництво житлових будівників. Тому будинок Ткаченка записаний по документах як "адміністративна будівля", а землю під ним у міста орендує спортивне товариство "Україна".

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко