Догори
Дати відгук

Ефективні лайфхаки для дому: як швидко відмити вікна до блиску

У матеріалі ділимося народними методами

1 хв на прочитання25 Травня 2023, 10:55
Поділитись:

Швидке і ефективне очищення вікон може бути здійснене за допомогою солі або ж інших звичних продуктів. У матеріалі ділимося народними методами, які допоможуть прибрати до блиску. 

Топ-3 ефективних способи очищення вікон

Перший метод – за допомогою солі. Цей простий метод допомагає видалити бруд та плями зі скла. Щоб скористатися ним, вам знадобиться миска з теплою водою. Додайте декілька столових ложок солі в миску і ретельно розмішайте, щоб вона повністю розчинилася.

За допомогою ганчірки нанесіть розчин на скло. Зверніть особливу увагу на місця з нальотом, які важко вимити. Солевий розчин допоможе розм'якшити бруд, що полегшить витирання.

Один із ефективних методів очищення вікон полягає у використанні лимонної кислоти. Для цього розчиніть 1-2 чайні ложки лимонної кислоти в склянці теплої води.

Перед початком роботи з лимонною кислотою надягніть гумові рукавички, щоб захистити шкіру. Потім нанесіть отриманий розчин на скло вікна, роблячи кругові рухи або рухи в горизонтальному напрямку. Використовуйте ганчірку або мікрофіброву серветку.

Оцет також є ефективним засобом для боротьби з брудом на вікнах. Для підготовки розчину змішайте однакову кількість оцту і води. Наприклад, ви можете розбавити оцет у співвідношенні 1:1 з водою. 

Перед використанням оцту також рекомендується надягнути гумові рукавички, щоб уникнути подразнення шкіри. Змочіть ганчірку або м'яку серветку в розчин з оцтом і нанесіть його на скло. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.