Догори
Дати відгук

Дистанція у 2 метри не рятує від COVID-19 — експерти

Рекомендації треба змінювати

1 хв на прочитання02 Вересня 2020, 07:56
Фото - EPA Фото - EPA
Поділитись:

Дотримання двометрової дистанції, щоб не заразитися коронавірусів, яку по всьому світі рекомендують лікарі — заснована на давно застарілих даних. До таких висновків прийшли британські медики. Про це повідомляє Independent.

На думку дослідників, рекомендації про дистанціювання повинні враховувати безліч факторів, які не можна не брати до уваги при складанні правил боротьби з коронавірусів. Вчені взагалі вважають, що не слід соціальну дистанцію називати основним заходом, що перешкоджає поширенню захворювання. Нові, більш гнучкі інструкції дозволили б без шкоди для здоров'я населення повернутися до звичного життя та налагодити економіку країн.

«На поширення вірусних частинок впливає безліч факторів, у тому числі потік повітря. Дані свідчать про те, що Sars-CoV-2 може долати відстань понад два метри під час таких дій, як кашель та крик», - доводять британські фахівці. 

Вони вважають, що в основі рекомендацій для людей слід враховувати такі важливі фактори, як ступінь закритості приміщень і місць на відкритому повітрі, рівень вентиляції та носіння масок.

Також велике значення має тривалість контакту із зараженим, сприйнятливість людини до інфекції й вірусне навантаження передавача.

Нагадаємо, COVID-19: ВООЗ закликала брати приклад зі Швеції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost